Jamaica Blue Mountain – ciocolatiu floral

  • Origine: poalele muntelui Blue
  • Altitudine: 1400 m
  • Producator: Ferma Gold Cup
  • Specie: Arabica
  • Procesare: spalare

Jamaica este a patra insula ca dimensiune din Antilele Mari. Numele indigen al insulei e Xaymaca, ce inseamna “Tinutul lemnului si al apei”. Cafeaua a fost importata in Jamaica in anul 1730 de catre Sir Nicholas Lawes, guvernatorul Jamaicai la acea vreme. In 1953 guvernul jamaican a infiintat Coffee Industry Board (CIB), un organism regulator menit sa verifice, sa certifice si sa protejeze cafeaua Blue Mountain. In zilele noastre, cafeaua Jamaica Blue Mountain e recunoscuta la scara mondiala ca fiind una din cele mai exclusiviste sortimente de cafea existente. Se caracterizeaza printr-o absenta notabila a amarelii si printr-o savoare foarte complexa, delicata, aproape cremoasa. Degustatorii de cafea detecteaza o profunzime de note florale si o aroma intensa de ciocolata. Numai cafeaua cultivata in regiunea Blue Mountain poate fi certificata ca Jamaica Blue Mountain.

Gold Cup Estate, condusa de Charles Lyn si fiul sau, este ferma situata la cea mai ridicata altitudine, 1400 de metri, fiind poarta de acces catre celebrul varf al Muntelui Blue. Gold Cup Estate procesează numai cafea recoltata manual, de dimensiunile 17, 18 si 19, fapt ce garanteaza ca in fiecarea ceasca se manifesta la potential maxim aroma si corpul cafelei.

Profil: arome foarte complexe, note florale si ciocolatii

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s